cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

If Hero starts up with headphones plugged in, headphone jack disabled?

Highlighted
Journeyman

If Hero starts up with headphones plugged in, headphone jack disabled?

My friend and I, who both have Sprint Heros and different brand 3.5mm headphones, noticed this same issue:

If you turn on the Sprint Hero with headphones already plugged into the 3.5mm headphone jack, the phone doesn't detect any headphones when the device starts up.  Then even if you unplug and re-plug the headphones back into the 3.5mm jack, the phone will never detect any headphones.

The only workaround seems to be restarting the phone without any headphones plugged into the jack, and once the phone starts up, then plugging in the headphones.

Has anyone else noticed this?

BTW, my phone has PRI 1.70_003 with EvDo rev. A showing properly

My friend's phone (which exhibits the same headphone bug) has PRI 1.68_003 showing EvDo rev. 0

So it looks like a bug with both "hardware versions" out there.

3 REPLIES 3
Journeyman

Re: If Hero starts up with headphones plugged in, headphone jack disabled?

That's already been identified in the main bug tracker thread here: http://community.sprint.com/baw/thread/23135?tstart=0

Edit: At least for the most part... there are other threads too that discuss that exact issue.

Message was edited by: kenyu73

Journeyman

Re: If Hero starts up with headphones plugged in, headphone jack disabled?

Yes it happened to me with my Hero. I thought i broke something. I am going to try it now see if it works

Journeyman

Re: If Hero starts up with headphones plugged in, headphone jack disabled?

here is the fix

http://code.google.com/p/toggleheadset/

Community News

Sprint S.M.A.R.T Agents
Sprint S.M.A.R.T Agent are here to help Monday through Friday 6:00 AM CT - 6:00 PM CT. If you need to speak to an agent outside of these hours, please visit Sprint Chat